Over mij


Hee, wat leuk dat je er bent! Je wilt graag meer weten over mij? Dan raad ik je aan om verder te lezen.

Mijn naam is Priscilla, ik ben getrouwd met Lisanne (misschien ken je haar wel van haar blog;  You Nailedit), ik heb 4 kinderen en woon op Ameland. Met veel plezier werk ik parttime als verzorgende IG en digicoach in zorgcentrum de Stelp, hier op het eiland. Naast mijn werk heb ik de afgelopen jaren een aantal studies gedaan, waaronder Voedingsdeskundige en Orthomoleculaire Suppletie en ben ik mijn eigen praktijk, Jij Natuurlijk, gestart. Hoe ik hier zo op kwam? Dat ga ik je nu in het kort vertellen. 

Overgewicht en afvallen

Meer dan de helft van mijn leven heb ik gekampt met morbide obesitas. Echt? Ja echt! Op mijn zwaarst woog ik 130 kg! Hoe het zover kon komen? Dat is altijd een vraag achteraf. De vraag was de laatste 10 jaar meer: hoe krijg ik het er weer af? Elk dieet wat er bestaat heb ik geprobeerd, maar ik bleef altijd na 10 á 20 kg steken. Door frustratie laat je het dan weer los en kom je letterlijk het dubbele weer aan. Diëtistes heb ik bezocht, trajecten bij de fysiotherapeut gevolgd... noem maar op. Ik had van alles geprobeerd. Geloof het of niet, maar in de laatste jaren van mijn overgewicht at ik alleen nog maar gezond en zocht ik alles uit met betrekking tot voeding. Heel interessant! Ik startte de opleiding tot Voedingsdeskundige en werd mij steeds meer bewust van het effect van voeding op de gezondheid. Ik werd dan ook echt een "gezonde dikke", maar mijn lijf bleef me in de weg zitten. 

Gastric Bypass

Mijn lichaam wilde niet meewerken en afvallen lukte mij niet op eigen kracht. De huisarts had al een aantal keer op een gastric bypass aangestuurd, maar ik wilde hier niet aan. Ik kon dit toch zeker zelf wel met al die kennis die ik had? Helaas niet dus. Het voelde voor mij als falen. Omdat ik zo niet verder wou en mijn energie letterlijk op was, heb ik me toch aangemeld bij het Centrum Obestitas Nederland. Daar heb ik ontzettend veel geleerd! 

Een gastric bypass is niet iets wat je zo even doet... "Lekker makkelijk afvallen!" hoor je wel eens voor bij komen. En laat ik eerlijk zijn, zo dacht ik ook. Maar niets is minder waar. Het is een hulpmiddel en dat hulpmiddel werkt alleen als je er voor de volle 100% voor gaat. Je hele levensstijl gaat op de schop. Je wordt van binnen naar buiten gekeerd en je komt jezelf ontzettend tegen. Het is keihard werken en dat de rest van je leven, anders werkt het niet. 

In augustus 2018 ben ik geopereerd, en voor mij is dat de beste keuze ooit geweest. Ik ben 65 kg afgevallen!! Vooral het eerste jaar was heel zwaar. Maar met goede coaching en begeleiding kom je een heel eind. (Verder ga ik er hier niet op in, maar wil je er meer over weten dan mag je altijd contact met me opnemen.) Dit was ook het moment dat ik mijn studie tot Voedingsdeskundige weer heb opgepakt en me verder wilde verdiepen in de voedingsleer. 

Opleidingen en Jij Natuurlijk

In 2019 haalde ik mijn diploma Voedingsdeskundige. Hierop volgde de opleiding en het diploma Orthomoleculaire Suppletie en Medische Basiskennis. Op het moment van schrijven ben ik bezig met een verdieping in de Sportvoeding en staan er nog meer studies op mijn lijstje. 

Mijn droom was om een eigen praktijk te beginnen. Heel leuk, maar ook zo ontzettend spannend! Ik ging me steeds meer verdiepen in wat hiervoor nodig was, en heb de stoute schoenen aangetrokken. Ik mag mij gelukkig prijzen, dat ik de gelegenheid heb om dit naast mijn baan te kunnen doen. En zo ontstond Jij Natuurlijk

Jij Natuurlijk, is er voor alle doelgroepen. Door mijn ervaring in de gezondheidszorg, de opleiding Voedingsdeskundige, Orthomoleculaire suppletie, Coaching en mijn levenservaringen kan ik je goede adviezen geven over gezonde voeding, suppletie en levensstijl. Het advies wordt volledig afgestemd op jou persoonlijk en aangepast op jouw leven en wensen.  Samen gaan we jouw doelen bereiken!

Als je naar beneden scrolt kom je nog wat foto's van mij tegen, mijn twitter account en facebook pagina. Ook ben ik op instagram te vinden @jij_natuurlijk of mijn persoonlijke instagram account @sirpje. Ook blog ik zo nu en dan over mijn dagelijks leven, en deel ik leuke en lekkere recepten. Laat je ook eens een berichtje achter?

Liefs,
Priscilla 


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram